Telefon : (062) 89 00 888

Saveti

Saveti o suplementima

Iako nema sumnje da odgovarajuća suplementacija može prilično da unapredi vaše sportske performanse i pomoći vam da ostvarite svoje bodibuilding i/ili fitness ciljeve, pravo je pitanje – u koje proizvode investirati svakog meseca a da vas to finansijski previše ne iscrpi?

Koliko je istezanje važno?

Koliko god banalno zvučalo, pri svakodnevnim aktivnostima, telo nam šalje znake kada treba da mu olakšamo kretanje i funkcionisanje. U velikom broju slučajeva to radimo automatski, osim ako se ne bavimo sportom ili nekom vrstom rekreacije kada nam vežbe istezanja imaju svrhu i cilj, kao za pripremu ili završetak treninga.

Saveti o ishrani

Pored fizicke aktivnosti treba se obratiti posebna paznja na ishranu. Ishrana treba da se bazira na unosu proteina,ugljenih hidrata,masti i vitamina i minerala. Za zdrav organizam potrebno je unositi namirnice organskog porekla ,jer su one znatno boljeg kvaliteta. Takodje je voda bitna i treba je piti oko tri litra dnevno da ne bi dehidrirali. Potrebno je unositi tecnost i u toku treninga u manjoj kolicini da vam ne bi smetala prilikom vezbanja.

Vežbanje tokom dana

Većina nas organizuje svoje fitnes aktivnosti prema ostalim obavezama tokom dana. Pitanje je, postoji li doba dana kada će nam vežbanje biti najefektnije? Donosimo vam prednosti i mane vežbanja u određenom dobu dana, pa vi odlučite šta mislite da je najbolje.

Kontakt

Fitness centar Alexandar
Nikole Pašića 13 (preko puta Vartex-a), Kragujevac
Telefon: (062) 89 00 888
Radno vreme: 09-22, nedeljom od 17-21